Articol de presă Magazine / CAURIS AFRICII – Lan2018

Jan 25, 2018 by ASD Category: APĂSAȚI, PREME, Stiri ASD, Stiri Zone A 0 comments

Textul original, extras din article :

 

ALTEȚA SA PRINȚUL NICOLAS 1ER ÎN ATENȚIA AFRICII (de Jean-Claude BAKALI)

Mic în dimensiuni, dar mare prin moneda sa, Principatul Seborga este o putere economică mondială, ce are o istorie seculară fără precedent. În politica pentru dezvoltare, face ca Africa, în general, și în special Togo, să devină una dintre prioritățile sale. Acest lucru justifică relațiile bilaterale foarte bune dintre Principatul Seborga și statul togolez. Dovada este vizita recentă a Marelui Cancelar Martial Mutte in Togo.
Într-un interviu exclusiv pentru revista CAURIS D’AFRIQUE MAGAZINE, acesta a precizat că, în paralel cu vizita sa la Togo, se ocupă de câteva subiecte importante ale momentului.

 

Bună ziua Dl. Cancelar, spuneți-ne, care este scopul vizitei dumneavoastră în Togo, la un moment în care destinația Togo, nu este prima opțiune pentru mulți oameni din cauza crizei politice actuale?
Mi se pare că această criză nu este localizată doar aici, în Togo, ci are, și astăzi, un aspect global. Scopul vizitei mele nu se rezumă la o criză, ci la o prietenie pură între cele două țări și o colaborare existentă.

Sunteți Cancelarul Prințului de Seborga, spuneți-ne pe scurt despre acest principat, care, în ciuda mărimii sale, are cea mai puternică monedă din lume?
Eu am învățat că bogăția unei țări, economice sau culturale, așa cum este, nu este legată de mărimea teritoriului său.Principatul a avut 110 Prinți înainte de prințul Nicolas 1er. A fost leagănul Cavalerilor Templieri astfel încât, pe teritoriul acestui Principat s-a scris o istorie de peste 1000 de ani. Din anul 954 mai exact. Principatul Seborga este mărginit de Italia, fiind la câțiva kilometri de Franța și de Monaco, principatul său vecin.

Care este secretul care vă permite să aveți cea mai puternică monedă și cum explicați longevitatea?.
Dacă ar exista un secret, nu ar fi decât rodul istoriei principatului nostru milenar. Luigino este indexat la dolarul american, iar valoarea sa actuală este de aproximativ 3300 franci CFA pentru 1 Luigino. Dar, de vreme ce folosiți termenul de longevitate, aș spune că nava este bine ancorată în portul său pentru a prospera.

Vorbind despre relațiile bilaterale, care sunt relațiile dintre Principatul Seborgian și Togo?
Am precizat într-un răspuns anterior, relațiile dintre principatul nostru și Republica Togo se bazează pe o prietenie comună, de voința, ce are ca și obiectiv promovarea și dezvoltarea țărilor noastre, prin intermediul instituțiilor pe care le conducem.

Domnule cancelar, de ce ați ales Togo, o țară mică din Africa, să găzduiască sediul zonei Africii din cadrul Agenției de Dezvoltare Seborgiană?
Deoarece dezvoltarea este prezentă în mintea tuturor, în această nouă eră pe care o trăim. ASD este o organizație de interes public a cărei misiune este de a contribui la dezvoltarea națiunilor și de mobilizare a resurselor prin acordarea de împrumuturi persoanelor juridice, publice sau private, dar și persoanelor fizice pentru ca fiecare să fie recunoscut la adevăratele sale valori și beneficii. În ceea ce privește alegerea Togo, o țară mică din Africa, după cum spuneam, este de la sine înțeles că nu a fost urmărită dimensiunea teritoriului, din motivele menționate mai sus, ci influența sa internațională și capacitatea sa mare de recepție. În acest sens, suntem foarte mândri că ministrul economiei și finanțelor este unul dintre fiii săi.

Având un sediu african ASD, înseamnă că Principatul Seborga oferă o deosebită atenție pentru continentul african. Deci, care sunt obiectivele pe termen scurt, mediu și lung pe care le are Principatul Seborga pentru Africa?
Alteța Sa Prințul Nicolas 1er acordă o atenție deosebită Africii. Nu este de mirare să-l auzi spunând că Africa este leagănul omenirii, dar nu va fi niciodată mormântul ei. În sensul că politica umanistă a Prințului este destinată numai să contribuie la dezvoltarea Africii, astfel încât toată lumea să poată trăi și evolua în spirit de egalitate, respectând în același timp curentele politice stabilite în fiecare țară, fie pe o perioadă scurtă, fie pe termen lung.

În ceea ce privește politica externă, ce fel de relație are Principatul Seborga sau intenționează să aibă cu Africa, atunci când știm că alte relații tradiționale de cooperare pe care Africa le-a avut până în prezent, se bazează, în general, pe principiul dominant și de dominare?
Cred că am răspuns la această întrebare implicit în cea precedentă. Nu se face o politică umanistă atunci când cineva știe că dezvoltarea națiunilor nu poate avea loc decât în sentimentul dominat / dominant. Dacă am vorbit anterior despre o nouă eră, am făcut referire la faptul că timpul de cucerire s-a sfârșit. Pledăm pentru ca evoluția să fie într-un sens ascendent. Aceasta este propunerea guvernului meu și cred că, în acest moment, este ceea ce poate fi cel mai constructiv și practic, care se poate realiza într-un spirit de acțiuni și responsabilități. Prin aceasta, vreau să spun că dăruind oxigen inimii economice a Africii, este ca și cum am dărui o nouă respirație, benefică pentru toate națiunile internaționale.

O privire mai atentă, confirmă faptul că Africa pare a fi o prioritate pentru acțiunile Principatului, văzute pe continent. Cum se explică acest interes pentru Africa? Este din cauza potențialului său, în măsura în care Africa rămâne un continent al viitorului pe mai multe niveluri (rezerve umane, naturale …)?
Este adevărat și aveți dreptate spunând că Africa are un mare potențial. Dar ce putem spune astăzi? Cred că Africa a atins o anumită maturitate pentru a putea crește gradul de conștientizare. Când spun matur, vorbesc despre potențialul său uman. Africa este plină de cunoștințe și abilități și ni se pare normal să răspundem acestei maturități oferind mijloacele necesare extinderii sale. Încă de la început, prin cooperare economică și culturală, prin deciziile care vor fi luate în mod obișnuit în consiliile guvernelor noastre generăm numeroase locuri de muncă. Este evident că nu se iau măsuri economice importante fără a se comite un act politic. Este un subiect zilnic și vital. Acestea sunt ambițiile guvernului meu, pentru a strânge mai mult legăturile noastre existente, pentru a acționa împreună mai îndeaproape.

În cele din urmă, dacă ar trebui să lăsăm un mesaj poporului african, ce le-ați spune în încheierea acestei întâlniri, domnule Cancelar?
I-aș spune să aibă mare încredere în viitor, deoarece viitorul nu se poate face fără el.

Sorry, the comment form is closed at this time.